Wat bieden we

Wat bieden we

DGT Zorg geeft begeleiding aan jeugd, jongeren en jongvolwassenen op verschillende leefgebieden.
Dit is altijd op maat. Zo kort als kan en zo lang als nodig.

Voor iedereen, maar gespecialiseerd in interculturele hulpverlening.

 

Ambulante begeleiding en gezinsbegeleiding

Opvoeren en opgroeien gaat niet vanzelf. Loop je je als ouder tegen problemen rond het opvoeden aan? Zie je bij kind gedragsproblemen? Heeft je kind te maken met pestgedrag of wil het niet meer naar school? Dan helpen we je graag. Samen met het kind en de ouders/verzorgers bekijken we wat precies de hulpvraag is en welke begeleiding gewenst is.

Als jongeren of (jong) volwassen heeft iedereen wel eens een periode dat het allemaal wat minder loopt. Kom je zelf er niet meer helemaal uit, dan denken we graag met je mee hoe we kunnen helpen. Dit kan van praktische hulp zijn op bijvoorbeeld het gebied van financiën en administratie, het op orde krijgen van je huishouden of hulp bij het opbouwen van sociale contacten.

Ook hebben wij ervaring in het werken met kinderen, jongeren en (jong) volwassen met onder meer een licht verstandelijke beperking, ADHD, autisme, depressie, PTSS en radicaliserend gedrag.

In overleg bekijken we hoeveel uur begeleiding nodig is en wat je doel is om naar toe te werken. Waar nodig kunnen we ook 1 op 1 begeleiding aanbieden.

Dagbesteding

Wil je meer grip op je dagelijkse leven. Ben je op zoek naar meer structuur en ritme? Woon je nog maar kort in Nederland en nog op zoek naar hoe de Nederlandse samenleving nu precies werkt?
Dan gaan we samen op zoek naar een dagritme wat bij je past. Dit kan (tijdelijk) dagbesteding zijn in de vorm van sport en vrijwilligerswerk. Maar je doel kan ook zijn om terug te keren naar school of een betaalde baan. Waar nodig bieden we ook agressie regulatie therapie aan, zodat je beter leert met je gedrag om te gaan.

Begeleid en beschermd wonen *

* nog in ontwikkeling, hiervoor hanteren we nu een wachtlijst

In bepaalde periodes in je leven red je het gewoon even niet in je eentje. Dan is het fijn als er 24 uur per dag ondersteuning en begeleiding is waar je op kan terugvallen. Binnen DGT Zorg is onze woonvorm nog in ontwikkeling. Heb je belangstelling dan kunnen we je wel vast op de wachtlijst zetten.